Sałatka jajeczna.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  4 jajka

 

•  6 liści zielonej sałaty

 

•  3 małe pomidorki

 

•  mały ogórek

 

•  4 rzodkiewki

 

•  1/4 cebuli

 

•  3 łyżeczki szczypiorku

 

•  łyżeczka soku z cytrtyny

 

•  pieprz

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Ugotuj jajka na półmiękko.

   

2.  Pokrój ogórek w paski, rzodkiewki w plasterki, pomidory na ćwiartki, cebulę w drobniutką kosteczkę, sałatę porwij na drobne kawałki, dodaj szczypior i wszystko razem wymieszaj w misce.

   

3.  Obierz jajka. Dwa z nich pokrój na ćwiartki i dodaj do sałatki. Pozostałe dwa zetrzyj wprost na nią na drobnej tarce.

   

4.  Skrop sałatkę sokiem z cytryny, dodaj odrobinę pieprzu i wszystko delikatnie wymieszaj

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin