Zupa gulaszowa .doc

(0 KB) Pobierz

Dla dziecka od: 1 roku

 

Składniki:

- ćwierć kilo mięsa wołowego pokrojonego w kostkę

- 2 szklanki pokrojonych w kostkę ziemniaków

- 2 strąki papryki pokrojone na kawałki

- 3 cebule pokrojone w talarki

- 2 pomidory albo koncentrat pomidorowy (łyżka lub więcej)

- posiekana natka pietruszki

- sól

- pieprz i ew. czerwona papryka w proszku

- olej do smażenia

 

Sposób przyrządzania:

 

Mięso, cebulę i paprykę obsmaż na oleju. Dodaj pomidory i duś przez parę minut na małym ogniu. Wlej litr wody, wrzuć ziemniaki, sól i przyprawy. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięknie (co najmniej pół godziny). Przed podaniem posyp zieloną pietruszką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin