Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem.doc

(0 KB) Pobierz

Dla dziecka od: 1 roku

 

Składniki:

- pęczek włoszczyzny (marchew

- pietruszka

- mały por

- kawałek selera)

- mała cebula

- 4 małe kremowe serki topione

- kostka bulionu

- garść makaronu

- sól i vegeta

- śmietana (niekoniecznie)

- drobno posiekana zielenina

 

Sposób przyrządzania:

 

Zagotuj litr wody z kostką rosołową. Warzywa oczyść, umyj i drobno pokrój (lub zetrzyj na tarce o dużych otworach). Gotuj w rosole, aż zmiękną, a wtedy wsyp makaron. Dorzuć rozdrobnione serki, zamieszaj, zagotuj. Dopraw solą i vegetą. Po odstawieniu z ognia można doprawić zupę śmietaną i posypać zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin