Zupa z rzeżuchy .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 3-4 łyżki siekanej rzeżuchy

 

• 2 cebule

 

• 1 ząbek czosnku

 

• 1 obrana marchewka

 

• 1 pietruszka

 

• woda

 

• 1 łyżeczka mąki kukurydzianej

 

• 1 butelka jogurtu naturalnego lub kefiru

 

• sól, pieprz ziołowy do smaku

 

• 1 łyżka oliwy

 

Etapy przygotowania

 

1. Marchew i pietruszkę ugotować do miękkości w 3 szklankach wody. Warzywa zetrzeć na tarce. Pokrojoną cebulę i czosnek udusić na oliwie.

 

2. Połączyć z wywarem z warzyw startymi warzywami. Dodać jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżki rzeżuchy i zagotować. Zdjąć z ognia.

 

3. Dodać resztę rzeżuchy. Podawać z grzankami lub chrupkami kukurydzianymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin