Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach.doc

(1 KB) Pobierz

Dla dziecka od: 1 roku

 

Składniki:

- 25 dag wołowiny lub filetu z kury

- 25 dag strąków zielonego groszku

- 1 łyżka soku jabłkowego

- 3 łyżki sosu sojowego

- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

- 6 łyżek oleju

- zmiażdżony ząbek czosnku

- łyżeczka cukru

 

Sposób przyrządzania:

 

Mięso pokrój na małe kawałki i wymieszaj z sokiem, mąką i jedną łyżką sosu sojowego. Z groszku usuń włókna, lekko go podgotuj i odsącz. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju (nie za mocno) i przełóż na talerz. Wymień olej na świeży i podsmaż na nim groszek. Dodaj mięso, czosnek, resztę sosu sojowego i cukier.

Potrawę można wzbogacić lekko podgotowanymi różyczkami kalafiora.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin