Sałatka z zielonych pomidorów.doc

(0 KB) Pobierz

kg zielonych pomidorów

20 dag cebuli

2 czerwone papryki

4 dag soli

 

zalewa:

1 l wody

15 dag cukru

2 łyżeczki kwasku cytrynowego

ziele angielskie

ziarna pieprzu

czosnek

 

Pomidory umyć, pokroić w grube plastry o grubości ok. 0,5 cm, cebulę w piórka, posypać solą, przykryć, odstawić na 12 h. Paprykę pokroić w krążki. Przygotować zalewę: zagotować wodę z cukrem i kwaskiem. Pomidor i cebulę układać w słoikach, wkładając do każdego po 2-3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego i ząbek czosnku. Przełożyć kr?żkami papryki. Wlać zalewę tak, by przykryła warzywa. Słoiki zamknąć, pasteryzować ok. 30 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin