Omlet z kajzerek .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: ● 2 czerstwe kajzerki (bułeczki pszenne) ● 20 dag pieczarek ● cebula ● 6 jajek ● łyżka posiekanej natki ● 2 łyżki masła ● sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: ■ Kajzerki pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać, oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. ■ Masło stopić na patelni, zrumienić kajzerki. Dodać pieczarki oraz cebulę, przesmażyć. ■ Jajka lekko ubić ze szczyptą soli i pieprzu, wlać na patelnię, smażyć 5 minut, nie mieszając, aż omlet się zetnie. Posypać natką. Podawać np. z ogórkami kiszonymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin