Grzybowe ślimaczki
Składniki
•
600g grzybów leśnych (ew. pieczarek, co skraca czas przygotowania)
1 cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz
1 jajko
2 łyżki tartej bułki
gotowe ciasto francuskie (mrożone)
Etapy przygotowania
1.
Podgrzybki oczyścić, drobno pokroić, zalać w garnku wodą i gotować przez 20 minut, przecedzić. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać osączone z wody grzyby, przyprawić solą i pieprzem i smażyć 15 minut. Przestudzić, dodać jajko i bułkę tartą, wymieszać.
2.
Rozmrozić ciasto francuskie , rozwałkować z niego placek, rozłożyć na nim masę grzybową i zwinąć ciasno w rulon.
3.
Zwinięte ciasto pokroić na plasterki grubości 1,5cm. Układać gotowe ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4.
Piec w temperaturze 220 stopni około 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Pyszne z czerwonym barszczykiem!
ALL_THE_BEST