Szarlotka II.doc

(25 KB) Pobierz
SZARLOTKA II

                                   SZARLOTKA II                                                                                         

 

                        3szkl. mąki                  

                       5 łyżek cukru

                       1 cukier waniliowy

                        2 łyżeczki proszku do pieczenia

                        1 masło roślinne                        

                        5 jajek

                        3 łyżki śmietany

                      75dkg jabłek kwaśnych                        

                        1 kisiel różowy                        

                        1 szkl cukru

 

 

Mąkę. cukry, proszek, masło posiekać nożem.

Dodać 5 żółtek i śmietanę i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do lodówki, resztę rozwałkować i wyłożyć na blachę. Posypać cynamonem. Na to położyć starte jabłka oraz pianę ubitą ze szklanką cukru i budyniem. Na pianę zetrzeć na tarce resztę ciasta i piec około 60 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin