PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KURCZAKIEM.doc

(26 KB) Pobierz
PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KURCZAKIEM

 

 

 

 

 

               PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I KURCZAKIEM

 

 

                                      ½ kg mąki,

                                     25 dag masła,

                                       2 jajka,

                                       1 serek homogenizowany (15 dag),

                                       1 łyżeczka proszku do pieczenia,

                                     ½ kg mięsa z kurczaka,

                                     ½ kg pieczarek,

                                       2 cebule,

                                          olej do smażenia,

                                          sól, pieprz

 

    Ciasto:

Na stolnicę wysypać mąkę, do której trzeba dodać masło i posiekać.

Następnie dodać serek homogenizowany, żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Ciasto należy podzielić na 4 części, a każdą z nich rozwałkować. Następnie nałożyć na nie nadzienie i zawinąć.

     Farsz:

Pieczarki udusić z cebulą na oleju. Mięso gotować w wodzie (można przy okazji dodać do wody włoszczyznę i ugotować rosół).

Gdy będzie miękkie, wyjąć z garnka i zmielić razem z pieczarkami.

Wymieszać i doprawić wedle uznania.

Paszteciki piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

Po upieczeniu pokroić na małe porcje.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin