PANGA DLA MANI.doc

(25 KB) Pobierz
PANGA DLA MANI

 

                                   PANGA DLA  MANI          

 

                                   2 mrożone filety z pangi,

                                   1 por,

                                   1 pomidor,

                                   1 mozzarella w solance,

                           10-15 dag sera pleśniowego lazur lub rokpol,

                                    masło.

 

Pangę rozmrozić. Por pokroić na talarki i obsmażyć na maśle. Pomidora sparzyć i obrać, pokroić na plasterki. Pangi ułożyć w żaroodpornym naczyniu, delikatnie posypać solą i pieprzem, wyłożyć na nie zeszklony por, plastry pomidora, posypać pokruszonym w ręku serem mozarella, a na końcu pleśniowym.

Piec odkryte 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem lub w 200 stopniach 30 minut.

Polecam podawać z zielonym makaronem fettucine - jajeczny makaron w formie długich i płaskich wstążek barwiony szpinakiem.

Nie rozmrożenie pangi czy pieczenie z przykryciem spowoduje nadmiar niesmacznego sosu!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin