RYBA W SOSIE SŁODKO.doc

(25 KB) Pobierz
RYBA W SOSIE SŁODKO - KWAŚNYM

                   RYBA W SOSIE SŁODKO - KWAŚNYM

 

 

                                1 kg filetów rybnych w płatach nie w kostce,

                               ½ cytryny,

                                2 jajka,

                                bułka tarta,

                                pieprz, vegeta,

                                2 cebule,

                                olej,

                                1sos słodko-kwaśny w słoiczku

                                 (bardzo dobry łowicki),

                               1 puszka groszku konserwowego,

                            30 dkg żółtego sera.

 

 

Filety rybne skropić sokiem z połówki cytryny. Rozkłócić 2 jajka, dodać vegetę i pieprz do smaku. Filety panierować w jajku i w bułce. Usmażyć na oleju. W trakcie smażenia dodać posiekaną w kółka cebulkę. Usmażone filety z cebulą i tłuszczem z patelni przełożyć do brytfanny, wsypać zielony groszek i wlać sos słodko - kwaśny. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec w nagrzanym piekarniku 15 - 20 minut.

Podawać na ciepło z czerwonym winem. Można też podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin