SERNIK INNY.doc

(27 KB) Pobierz

                                     

                                     SERNIK INNY

 

                            

                               Ciasto:

                                      2 szklanki mąki

                                      2 łyżeczki proszku do pieczenia

                                    ½ kostki miękkiej margaryny

                                    ½ szklanki cukru

                                      2 jajka

                                      1 żółtko

                                      1 serek waniliowy homogenizowany

                          

                              Masa budyniowa:

                                     1 litr mleka

                                      3 budynie czekoladowe

 

                             Masa serowa:

                                     ½ kostki miękkiej margaryny

                                     ½ szklanki cukru

                                       3 jajka

                                       1 białko

                                       1 budyń śmietankowy

                                          polewa czekoladowa

                                         wiórki kokosowe

 

 

Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę. Następnie ugotować 3 budynie czekoladowe i gorące przełożyć na surowe ciasto i równomiernie rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.

Margarynę utrzeć z cukrem i dodając na przemian serek waniliowy i żółtka (stale mieszając). Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą (z 4 białek) i równo rozłożyć na zimnym budyniu. Piec 40 min w tem 180 stopni C.

Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin