Makaron ze szpinakiem.docx

(12 KB) Pobierz

Składniki:

 

·         1 paczka zmielonego mrożonego szpinaku

·         400 g makaronu świderki

·         200 g żółtego sera

·         1-2 ząbki czosnku

·         1-2 cebule

·         200 g śmietany 18%

·         sól, pieprz

 

 

Wykonanie:

1.      Wlać na patelnię olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę zeszklić. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę. Smażyć przez chwilę.

2.      Następnie wrzucić na patelnię zamrożony szpinak. Podgrzewamy aż cały się rozmrozi.

3.      Wlewamy śmietanę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut.

4.      W międzyczasie ugotować makaron oraz tarkować ser. Po ugotowaniu odcedzić makaron. Dodać do szpinaku i wymieszać. Na koniec posypać serem i ponownie wymieszać. Częścią sera można posypać wierzch potrawy.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin