Kotlety z kapusty z rodzynkami.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

1 glowka kapusty (ok. 800 g),

1 cebula,

1 lyzka maki,

2 lyzki smalcu lub masla,

50 g rodzynkow,

2 jaja,

100 g ugotowanego ryzu,

sol, pieprz,

tarta bulka do panierowania,

tluszcz do smazenia.

 

Wykonanie:

 

1. Kapustę umyc, pokroic na 6 czesci, ugotowac, odcisnac z wody, drobno posiekac.

 

2. Cebule posiekac, podsmazyc na smalcu razem z kapusta. Przestudzic, dodac ryz, jaja, oplukane rodzynki. Jesli masa jest zbyt rzadka, dodac troche maki. Doprawic sola i pieprzem.

 

Wymieszac, formowac male kotleciki. Obtoczyc w tartej bulce, smazyc na goracym tluszczu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin