Azjatycka rozgrzewająca zupa imbirowa z wołowiną.docx

(10 KB) Pobierz

Azjatycka rozgrzewająca zupa imbirowa z wołowiną/cielęciną

podaję składniki na pojedyńczą porcję

100 gram wołowiny/cielęciny
0,5 kostki bulionu
szklanka wody
4 plasterki obranego świeżego imbiru
czosnek
pieprz
kawałek szczypioru bądż delikatna cebulka

w wersji wypasionej trawa cytrynowa (do nabycia w sklepach z żywnością azjatycką)

chudy kawałek mięsa, oczyścić, umyć pokroić na długie cieniutkie paseczki, dodać sprasowany ząbek czosnku, popieprzyć odstawić
wodę zagotować z bulionem i imbirem (jeśli jest to też z trawą cytrynową)
wrzucać pojedyńczo kawałki mięsa, tuż przed końcem gotowania (dosłownie kilka minut) posypać odrobiną posiekanego szczypioru.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin