POTRAWKA DROBIOWA Z GRZYBAMI(1).doc

(26 KB) Pobierz
POTRAWKA DROBIOWA Z GRZYBAMI

 

 

 

 

 

 

 

 

POTRAWKA DROBIOWA Z GRZYBAMI

                                 ½  kg opieńków

1          marchewka

2          cebule

4-6 gałązek tymianku 40 dkg piersi kurczaka

1              czubata łyżka maki
200ml białego wina

15 dkg śmietanki kremówki

2              łyżeczki bulionu lub ziarenek smaku

Opieńki oczyścić odciąć za długie nóżki. Marchewkę i cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Mięso tez pokroić w kostkę. Na dużej patelni na ostrym ogniu smażyć opienki2-3 min, wyjąć. Do tłuszczu smażyć mięso 4 min. Dodaj marchewkę i cebulę, smaż jeszcze 5 min. Oprósz mąka, zasmaż nie rumieniąc. Podlej winem, szklanka wody i śmietanką. Mieszając gotuj. Dodaj bulion z listkami tymianku i przyprawy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin