SERNIK WIEDEŃSKI II.doc

(24 KB) Pobierz
SERNIK WIEDEŃSKI II

 

 

 

 

 

 

                         SERNIK WIEDEŃSKI  II

 

 

½ kg sera

½ szkl cukru

7 jajek

3 łyżki masła

3 czubate łyżki mąki

½ cukru waniliowego

½ szkl rodzynek

skórka z cytryny

 

                       Polewa:

½ tabliczki czekolady

½ szkl oleju

 

              Ser utrzeć z żółtkami, dodać utartą skórkę z cytryny. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę i połączyć z masą serową. Wlać roztopione masło, dodać rodzynki i mąkę i wymieszać. Wlać do formy, piec około 90 min. Rozgrzać olej dodać czekoladę i utrzeć na jednolitą masę. Tężejącą polewą posmarować sernik.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin