ZEBRA.doc

(24 KB) Pobierz

 

 

 

 

                                     ZEBRA

 

 

1 szklanka białej oranżady

1 szklanka oliwy

2,5 szklanki mąki + 2 łyżki

1 szklanka cukru

5 jajek

2 łyżki kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem)

1 cukier waniliowy

 

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin