Sałatka z patisonów.odt

(11 KB) Pobierz

Składniki

 

   * patison 1 sztuka młoda

    * pomidor 4 sztuki

    * cebula 1 sztuka

    * liść selera 1 łyżeczka

    * natka pietruszki 2 łyżeczki

    * śmietana gęsta 5 łyżek

    * sól do smaku

    * pieprz do smaku

 

Sposób przyrządzenia

 

Patisona należy dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomidory należy sparzyć, po czym obrać ze skórki i rozgnieść w salaterce. Do pomidorów należy dodać posiekaną cebulkę i zieleninę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać, dodać patisona i śmietanę, raz jeszcze wymieszać. Sałatkę należy podawać schłodzoną w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin