Gulasz Wieprzowy Z Brukwią.txt

(0 KB) Pobierz
Gulasz wieprzowy z brukwiš 20 min  kuchnia z szybkowaru

50 dag wieprzowiny bez koci (może być z częci przedniej)
10 dag boczku lub słoniny
2 dag tłuszczu
2 cebule
2 małe marchwie
4 kartofle
1 młoda brukiew
1 pietruszka
0,5 szklanki mietany
0,5 szklanki mleka
1 łyżka mški
1 listek laurowy
sól i pieprz do smaku

Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ciereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczonš i pokrojonš cebulę i również zrumienić, wsypać mškę, wymieszać, o czym wlać mleko i mietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solš i pieprzem. Zamknšć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu cinienia wewnętrznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin