Gulasz wieprzowy z brukwiš 20 min kuchnia z szybkowaru 50 dag wieprzowiny bez koci (może być z częci przedniej) 10 dag boczku lub słoniny 2 dag tłuszczu 2 cebule 2 małe marchwie 4 kartofle 1 młoda brukiew 1 pietruszka 0,5 szklanki mietany 0,5 szklanki mleka 1 łyżka mški 1 listek laurowy sól i pieprz do smaku Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ciereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczonš i pokrojonš cebulę i również zrumienić, wsypać mškę, wymieszać, o czym wlać mleko i mietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solš i pieprzem. Zamknšć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu cinienia wewnętrznego.
tatanka.com