MEKSYKAŃSKA FAJITAS Z KURCZAKIEM.doc

(25 KB) Pobierz
MEKSYKAŃSKA FAJITAS Z KURCZAKIEM

 

 

 

 

 

                        MEKSYKAŃSKA FAJITAS Z KURCZAKIEM            

 

                                       ½ kg piersi z kurczaka,

                                        1 cebula duża,

                                     2-3 papryki zielona i czerwona,

                                           starty żółty ser, wg uznania

                                           przyprawa do Fajitas lub własne

                                           przyprawy kuchni meksykańskiej,

                                        1 słoik salsa pomidorowa,

                                        1 op. Wrapy- Tortille

 

 

 

                        Piersi kurczaka pokroić w paski. Papryki również pokroić w średniej wielkości paski. Podsmażyć piersi na patelni.

Pod koniec smażenia dodać papryki oraz przyprawy. Wszystko     razem smażyć jeszcze około 4 minut Wrapy(Tortille) podgrzać w mikrofali (najlepiej każdy osobno)(kilka sekund) Ciepłe wrapy oraz nadzienie do Fajitas położyć gotowe na stół.

           Pozwól aby każdy sam zawinął sobie Fajitas z nadzieniem, polanym salsą i posypanym serem!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin