ZIEMNIAKI Z PATELNI Z KIELBASĄ.doc

(26 KB) Pobierz

ZIEMNIAKI Z PATELNI Z KIELBASĄ      

 

 

 

                                      80 dag ziemniaków

                                     25 dag kiełbasy

                                       2 czerwone cebule

                                         3 łyżki oleju

                                       1 czerwona papryka

                                         1 żółta papryka

                                         1 puszka kukurydzy

                                     ½ pęczka pietruszki

                                sól, pieprz

    

              Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę lub w słupki.
Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, na tłuszczu smażyć ziemniaki około 5 minut, stale mieszając.
               Dodać kiełbasę i cebulę, smażyć jeszcze 5 minut.
Papryki oczyścić i pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć. Warzywa dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać opłukaną i posiekaną pietruszkę. Całość smażyć jeszcze około 10 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin