SAŁATKA WARZYWNO.doc

(24 KB) Pobierz
SAŁATKA WARZYWNO – OWOCOWA

 

 

 

          SAŁATKA  WARZYWNO – OWOCOWA              

 

 

 

                   20 dag zielonego groszku

                        lub 1 puszka groszku konserwowego,

                             6 mandarynek,

                             4 plasterki szynki,

                            4 łyżki majonezu,

                                cukier, sól.

 

 

Mandarynki umyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Każdą cząstkę przekroić na pół. Świerzy zielony groszek ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie, osączyć na sitku (groszek konserwowy tylko osączyć).

Szynkę pokroić w kostkę. Składniki te połączyć w misce. Dodać

majonez, szczyptę cukru, posolić do smaku i dokładnie wymieszać.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin