NALESNIKI PO MEKSYKAŃSKU
Nadzienie:
1 pierś z kurczaka(podwójna),
1 czerwona papryka,
10 dag czerwonej fasolki z puszki,
10 dag fasolki szparagowej ze słoika,
2 łyżki śmietany 18%,
1 sałata masłowa lub lodowa,
parę plastrów żółtego sera,
olej,
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, delikatnie posypujemy Kucharkiem i smażymy na oleju aż się zrumieni. Paprykę kroimy wkostkę i w misce mieszamy z odsączoną fasolką, kurczakiem i śmietaną.
Smażymy naleśniki wielkości talerzyka deserowego(jak usmażyć naleśniki pewnie każdy wie).
Na naleśniku kładziemy liść sałaty, na sałacie farsz, na farszu plaster żółtego sera. Przykrywamy drugim naleśnikiem i wkładamy do piekarnika lub mikrofali na dosłownie minutkę żeby się ser roztopił.
Smak jest naprawdę rewelacyjny,
Gryzmek