10 PRZYDATNYCH RAD.doc

(24 KB) Pobierz
10 PRZYDATNYCH RAD

              10  PRZYDATNYCH  RAD

 

 

 

1.    MĄKĘ ZAWSZE NALEŻY PRZESIEWAĆ 

   

2.    MĄKĘ  MIĘSZAMY NAJPIERW Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, A DOPIERO POTEM DODAJEMY RESZTE SKŁADNIKÓW.

 

3.    FOREMKI TRZEBA ZAWSZE SMAROWAC TŁUSZCZEM I OBSYPAC BUŁKA TARTA( MOŻNA UZYC SPECJALNEGO PAPIERU).

 

4.    JAJKA TRZEBA NAJPIERW UMYC I WBIJAC POJEDYNCZO DO OSOBNEGO NACZYNIA.

 

5.    BISZKOPT PO UPIECZENIU POZOSTAWIC JESZCZE PRZEZ CHWILE W WYŁĄCZĄNYM PIEKARNIKU.

 

6.    SERNIK ZOSTAWIC W PIEKARNIKU AŻ DO WYSTYGNIĘCIA.

 

7.    BY PIANA LEPIEJ SIĘ UBIŁA DODAC DO BIAŁEK SZCZYPTE SOLI.

 

8.    KRUCHE CIASTO PRZED PIECZENIEM PONAKŁUWAC WIDELCEM W KILKU MIEJSCACH.

 

9.    JEŻELI PODCZAS PRZYGOTOWANIA KREMUMASA ZWARZY SIĘ , NALEŻY JĄ LEKKO PODGRZAĆ, CAŁY CZAS MIĘSZAJĄC.

 

10.   WSZYSTKIE PRZEPISY SĄ NA DUŻĄ FORMĘ.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin