10 PRZYDATNYCH RAD
1. MĄKĘ ZAWSZE NALEŻY PRZESIEWAĆ
2. MĄKĘ MIĘSZAMY NAJPIERW Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, A DOPIERO POTEM DODAJEMY RESZTE SKŁADNIKÓW.
3. FOREMKI TRZEBA ZAWSZE SMAROWAC TŁUSZCZEM I OBSYPAC BUŁKA TARTA( MOŻNA UZYC SPECJALNEGO PAPIERU).
4. JAJKA TRZEBA NAJPIERW UMYC I WBIJAC POJEDYNCZO DO OSOBNEGO NACZYNIA.
5. BISZKOPT PO UPIECZENIU POZOSTAWIC JESZCZE PRZEZ CHWILE W WYŁĄCZĄNYM PIEKARNIKU.
6. SERNIK ZOSTAWIC W PIEKARNIKU AŻ DO WYSTYGNIĘCIA.
7. BY PIANA LEPIEJ SIĘ UBIŁA DODAC DO BIAŁEK SZCZYPTE SOLI.
8. KRUCHE CIASTO PRZED PIECZENIEM PONAKŁUWAC WIDELCEM W KILKU MIEJSCACH.
9. JEŻELI PODCZAS PRZYGOTOWANIA KREMUMASA ZWARZY SIĘ , NALEŻY JĄ LEKKO PODGRZAĆ, CAŁY CZAS MIĘSZAJĄC.
10. WSZYSTKIE PRZEPISY SĄ NA DUŻĄ FORMĘ.
Gryzmek