PASTA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ.doc

(25 KB) Pobierz
PASTA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ

 

 

 

                  PASTA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ


 

                       30 dag wątróbki drobiowej

                       15 dag podgardla wieprzowego

                        1 cebula

                        2 ząbki czosnku

                           liść laurowy

                        1 ziarno

                           ziela angielskiego

                           szczypta gałki muszkatołowej

                           sól, pieprz

 

 

 

Podgardle z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor.

Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę. Wymieszać, przyprawić do smaku

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin