GRZANKI ZE SMARDZAMI.doc

(25 KB) Pobierz
Grzanki ze smardzami

 

 

 

                              GRZANKI ZE SMARDZAMI

 

 

 

                                        25 dag  Smardzów,

                                          1 cebula,

                                          2 jaja ugotowane na twardo,

                                          5 dag tartego sera

                                             masło, pieprz, kolendra, rzodkiewki,

                                             zielenina do ozdoby,

                                         1 bułka bagietka lub biały chleb

 

 

     Smardze sparzyć, odsączyć na sicie, usiekać drobno, udusić z cebulką i przyprawami. Kromki bułki lub chleba posmarować masłem i opiec w piekarniku (lub ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia, lub podsmażyć na patelni albo opiec w tosterze).

    Po opieczeniu obłożyć uduszonymi smardzami, posypać serem i siekanym jajem, ozdobić rzodkiewką, zielona pietruszką, ewentualnie marynowanymi smardzami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin