PRZEKŁADANIEC NALESNIKOWY ZE SMARDZAMI.doc

(24 KB) Pobierz
PRZEKŁADANIEC NALESNIKOWY ZE SMARDZAMI

 

 

             PRZEKŁADANIEC NALESNIKOWY ZE SMARDZAMI

 

 

 

                                             smardze,

                                             masło, sól, pieprz,

                                             naleśniki usmażone wg

                                             ulubionego przepisu (bez cukru)

 

 

 

     Oczyszczone smardze pokroić cienko w poprzek kapelusza. Odebrać kilka ładnych krążków do ozdoby. Resztę dusić krótko w maśle, dodać jajko, sól, ev odrobinę pieprzu, wymieszać.

    Żaroodporne naczynie wysmarować suto masłem, układać naleśniki przekładając usmażonym farszem. Ostatni naleśnik ozdobić całymi krążkami świeżych smardzów. Zapiec krótko w mocno nagrzanym piekarniku.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin