TORTILLA WARZYWNA Z ZIEMNIAKAMI
75 dag ziemniaków
3 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
2 cebule
6 łyżek oliwy
6 jaj
1 łyżeczka oregano
sól, pieprz
Ziemniaki obrać i umyć, cukinie oczyścić, warzywa pokroić w cienkie plastry. Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, dodać do ziemniaków, doprawić. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Włożyć połowę porcji ziemniaków i smażyć około 5 minut, stale mieszając.
Dodać połowę papryki i połowę cukini, smażyć jeszcze 10 minut.
Jaja wbić do miski, rozkłócić, doprawić solą, pieprzem i oregano.
Połową masy zalać warzywa. Całość smażyć około 6 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Tortillę przewrócić na drugą stronę, pomagając sobie talerzem, smażyć na 1 łyżce oliwy około 6 minut. Z pozostałych składników usmażyć drugą Tortillę.
Gryzmek