FILET Z DORSZA W BIAŁYM SOSIE.doc

(25 KB) Pobierz
FILET Z DORSZA W BIAŁYM SOSIE

 

 

 

                         FILET Z DORSZA W BIAŁYM SOSIE

 

 

 

                                  40 dag filetu z dorsza,

                                    1 pęczek natki pietruszki,

                                    1 łyżka jarzynki WINIARY,

                                       sól, pieprz

                                    1 szklanka śmietany 18%,

                                    1 łyżka masła,

                                    1 szklanka mąki,                           

             

             

 

                                         

   Dorsza podzielić na części, posolić, opruszyć pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Przygotować podstawę sosu beszamelowego, przyprawić solą lub Jarzynką.

   Po zdjęciu z gazu dodać posiekaną natkę pietruszki i kwaśną śmietanę 18%. Polecam do takiej ryby pieczone ziemniaki w srebrnej folii z dodatkiem ziołowego lub czosnkowego masła.

  Zamiast dorsza może być również każda inna ryba morska oprócz śledzia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin