ZASMAŻANA CZERWONA KAPUSTA.doc

(25 KB) Pobierz

 

 

    

                    ZASMAŻANA CZERWONA KAPUSTA                      


 

 

                        20 dag mielonki (z wieprzowiny)

                       80 dag kapusty czerwonej

                         8 dag słoniny

                         1 jabłko

                         1 cebula

                         1 łyżka mąki

                            kwasek cytrynowy goździk

                            sól cukier

 

 

    Cebulę drobno pokroić. Kapustę oczyścić i poszatkować. Włożyć do garnka razem, zalać 2 szklankami wody, doprawić goździkiem, solą i cukrem i ugotować. Dodać kwasek cytrynowy i starte jabłko.

    Na patelni stopić słoninę, część tłuszczu odlać , a do pozostawionego dodać mąkę i zrumienić, dodać do kapusty i zagotować.

    Przed podaniem pokroić mielonkę i podsmażyć. Podawać razem z kapustą ale nie mieszać.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin