2 PRZEPIS
40% ziemia
20% mielone pieczywo
15% Copra naturalna
15% Coco-Belge
5% Arachid tłusty
5% konopie
3 PRZEPIS
gruba kasza kukurydziana - 500 g,
drobno zmielona bułka (wyprażona)- 400 g,
grubo zmielone wafle- 250 g,
pokruszone płatki owsiane (aby dobrze pracowały muszą być dodane tuż przed zlepieniem kul zanętowych, aby nie złapały wilgoci)- 150 g,
arachid mielony - 150 g,
sproszkowany karmel - 50 g,
dobrym dodatkiem mogą być kawałki czerwonych robaków
4 PRZEPIS
tarta bułka
kasza kukurydziana
maka kukurydziana
otręby pszenne
płatki owsiane
gotowane i zmiażdżone konopie
prażonych i zmielonych ko0nopi
5 PRZEPIS
30% bułki tartej
20% sucharów
15% płatków kukurydzianych
10% siemienia lnianego
5% wiórków kokosowych, mąki kukurydzianej, kleiku ryżowego,
4% anyżu lub kopru
1% soli
6 PRZEPIS
40% tartej bułki
10% ugotowanej kaszy kukurydzianej
15% biszkoptów
10% słonecznika
10%płatków owsianych
7% cukru
5% mąki kukurydzianej
3% przyprawy do piernika
7 PRZEPIS
30% - Biszkopt 25% - Suchary mielone 10% - Bułka tarta 05% - Cukier puder 05% - Płatki kukurydziane 05% - Słonecznik 08% - Piernik mielony 02% - Cynamon 03% - Goździk 07% - Wanilia
8 PRZEPIS
20% ugotowanej kaszy manny
20% otrąb prażonych na patelni
10% cukru pudru
5% kaszy kukurydzianej
5% płatków owsianych
2% goździka
1% wanilii
9 PRZEPIS
20% biszkoptu
20% mąki pszennej
20% kaszy kukurydzianej
5% anyżu i pestek z dyni
10 PRZEPIS
30% tartej bułki
10% siemienia lnianego, cukru pudru, mąki kukurydzianej
5% słonecznika, wiórków kokosowych, kolendry, płatków owsianych
11 PRZEPIS
40% bułki tartej
20% mąki kukurydzianej, biszkoptu
5% pestek z dyni, zmielonych konopi, mleka w proszku
3% otrąb
2% płatków owsianych
1 część bułki tartej (mielonej w mikserze)
1 część biszkoptów mielonych
1 część mąki kukurydzianej prażonej
1/2 części kaszy jaglanej mielonej (doskonale pracuje w pół wody)
Ziemia z kretowiska
Zapach - kremkus 'czerwony', DAM, krew suszona
13 PRZEPIS
1,5 części bułki tartej
0,5 części mąki kukurydzianej
0,5 części kaszy kukurydzianej
1 część mielonych płatków kukurydzianych
0,2 części cukru
0,5 części mielonych nasion słonecznika
Piach + klej + aromat
14 PRZEPIS
25% mielone pieczywo
15% Biszkopt tłusty
15% Arachid tłusty
15% PV-1
10% Konopie
10% Copro-Melasa
5% mąka Sojowa
5% Coco-Belge
15 PRZEPIS
40% mielone pieczywo
20% Copra naturalna
15% Arachid odtłuszczony
10% Coco-Belge
10% PV-1
5% Konopie
16 PRZEPIS
80% ziemia
20% mielona karma dla psów
17 PRZEPIS
1 część bułki tartej
1/2 części kaszy jaglanej mielonej
Zapach - Kremkusa 'czerwony'
Krew suszona,
1 część bułki tartej, grubszej, nie przesianej
1 część biszkoptów (nie herbatników)
1 częsć mielonych białych sucharów (paczkowanych, nie przypalonych
1 cześć mąki kukurydzianej
1 część płatków owsianych (klejących). Im większy prąd - tym wiecej płatków.
Żwirek - bardzo drobny (ilość zależna od uciągu wody)
Krew suszona lub ziemia z kretowiska dla przyciwmnienia zanęty
Zapach - Top secret DAM - 1 opakowanie na 10 litrów zanęty
Ochotka mrożona i białe (barwione) robaki - po 1 litrze
19 PRZEPIS
1,5 części bułki tartej;
0,5 cz mąki kukurydzianej
0,5 cz kaszy kukurydzianej ;
1 cz zmielonych płatków owsianych
0,2 cz cukru ;
0,5 cz mielonych nasion słonecznika
żwir + robaki zanętowe + klej Aromat [delikatny, najlepiej słodki]
20 PRZEPIS
20% pieczywo ciemne
15% pieczywo słodkie
10% pieczywo jasne, suchar
20% otręby pszenne
10% kaszka kukurydziana
5% mąka kukurydziana
10% płatki owsiane mielone
5% słonecznik mielony
5% dodatki zapachowe
21 PRZEPIS
Zanęta ziemniaczana z otrębami
Gotujemy dwa ziemniaki wielkości jaj. Rozgniatamy je i dodajemy 150 g mąki konopnej, 50 g mąki pszennej, 1/2 l otrąb i 150 g białego pieczywa rozmoczonego w gorącej wodzie, dalej dodajemy 1/2 l mączki z krwi, 5 łyżek talku oraz dwie łyżki słodzonego konserwowanego mleka
22 PRZEPIS
40% biszkopty mielone
40% płatki owsiane zmielone
15% kasza kukurydziana sucha
15% mąka kukurydziana
5% wytłoki arachidowe zmielone
5% ziarna słonecznika zmielone
Substancja zapachowa, np. kolendra z wanilią
Drobny żwir 0,1 – 0,3 kg na każdy kilogram suchej mieszanki zanętowej zależnie od szybkości nurtu i głębokości wody
23 PRZEPIS
25% - pieczywo jasne15% - biszkopt20% - kukurydza zanętowa15% - soja10% - Cpra melasa
24 PRZEPIS
25-30% - kopra
5-10% - PV1
5-10% - soja
15-20% - biszkopt
20-25% - grube otręby, kasza kukurydziana, wiórki kokosowe
zapach: róża
Przygotowanie: Zanętę należy zwilżać do czasu kiedy będzie można zlepiać niewielkie kule. Na hak najlepiej nadają się białe lub czerwone robaki, castery, rosówki, ślimaki
25 PRZEPIS
1 kg - biszkoptów
1 kg - kaszy kukurydzianej
250 g - mączka arachidowa
2 kg 2,5 kg - pieczywa
- kukurydza konserwowa
0,5 litra - kastery
50 g - karmel
zapach: wanilia
26 PRZEPIS
1 część bulki tartej
1 cześć kaszy manny ugotowanej na bardzo gęsto
1/20 części nostrzyka takie zioło trzeba popytać u zielarzy
1 część zmielonych wafli dpady można dostać w cukierni
1 część kaszy kukurydzianej lekko podgotowanej
27 PRZEPIS
1 część bułki tartej prażonej
1/2 części konopi mielonych prażonych
28 PRZEPIS
1,5 cz. bułka tarta prażona,
1,5 cz. biszkopt mielony, 1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej,
1/2 cz. płatków owsianych grubo mielonych
1/2 cz. otrąb pszennych 1/4 cz. Coco Belge,
1/4 cz. nasion słonecznika mielonych,
29 PRZEPIS
2 cz. Otrąb pszennych
2 cz. bulki tartej gruboziarnistej
1 cz. ugotowanej kaszy manny
1 cz. ziemi lub piasku
1 cz. gliny
1 cz. białych robaków zanętowych
30 PRZEPIS
1 część makaronu gotowanego (może być pokruszony), po ugotowaniu rozgnieść
1 część kaszy kukurydzianej gotowanej
1 część ziemniaków gotowanych
3 części ziemi z kretowiska
parę kropel atraktora waniliowego
31 PRZEPIS
45% - bułka tarta
20% - kasza kukurydziana
15% - biszkopty
10% - mączka arachidowa
10% - mączka sojowa
zapach: wanilia (ok. 50g na 1,5kg)
32 PRZEPIS
3 części mąki kukurydzianej
1 część posiekanych czerwonych robaków
2 części mielonych gotowanych ziemniaków
1 część mielonych płatków owsianych
dobrze jest dodać 1 część krwi bydlęcej
33 PRZEPIS
1 część zmiksowanej kukurydzy z puszki (razem z zalewą)
1 część bułki tartej (może być prażona)
2 części ziemi z kretowiska
...
jbdm