ZANĘTY UNIWERSALNE.doc

(73 KB) Pobierz
ZANENTY UNIWERSALNE

ZANENTY UNIWERSALNE

 

 

 

1 PRZEPIS

 

1,5 części bułki tartej

0,5 części mąki kukurydzianej

0,5 części kaszy kukurydzianej

1 część mielonych płatków kukurydzianych

0,2 części cukru

0,5 części mielonych nasion słonecznika

piach + klej + aromat

 

 

2 PRZEPIS

 

40% ziemia

20% mielone pieczywo

15% Copra naturalna

15% Coco-Belge

5% Arachid tłusty

5% konopie

 

 

3 PRZEPIS

 

gruba kasza kukurydziana - 500 g,

drobno zmielona bułka (wyprażona)- 400 g,

grubo zmielone wafle- 250 g,

pokruszone płatki owsiane (aby dobrze pracowały muszą być dodane tuż przed zlepieniem kul zanętowych, aby nie złapały wilgoci)- 150 g,

arachid mielony - 150 g,

sproszkowany karmel - 50 g,

dobrym dodatkiem mogą być kawałki czerwonych robaków

 

 

4 PRZEPIS

 

 

tarta bułka

kasza kukurydziana

maka kukurydziana

otręby pszenne

płatki owsiane

gotowane i zmiażdżone konopie

prażonych i zmielonych ko0nopi

 

 

 

5 PRZEPIS

 

30% bułki tartej

20% sucharów

15% płatków kukurydzianych

10% siemienia lnianego

5% wiórków kokosowych, mąki kukurydzianej, kleiku ryżowego,

4% anyżu lub kopru

1% soli

 

 

6 PRZEPIS

 

40% tartej bułki

10% ugotowanej kaszy kukurydzianej

15% biszkoptów

10% słonecznika

10%płatków owsianych

7% cukru

5% mąki kukurydzianej

3% przyprawy do piernika

 

 

7 PRZEPIS

30% - Biszkopt
25% - Suchary mielone
10% - Bułka tarta
05% - Cukier puder
05% - Płatki kukurydziane
05% - Słonecznik
08% - Piernik mielony
02% - Cynamon
03% - Goździk
07% - Wanilia

 

 

 

8 PRZEPIS

30% bułki tartej

20% ugotowanej kaszy manny

20% otrąb prażonych na patelni

10% słonecznika

10% cukru pudru

5% kaszy kukurydzianej

5% płatków owsianych

2% goździka

1% wanilii

 

 

 

9 PRZEPIS

40% tartej bułki

20% biszkoptu

20% mąki pszennej

20% kaszy kukurydzianej

5% anyżu i pestek z dyni

 

 

 

10 PRZEPIS

30% tartej bułki

20% biszkoptu

10% siemienia lnianego, cukru pudru, mąki kukurydzianej

5% słonecznika, wiórków kokosowych, kolendry, płatków owsianych

 

 

11 PRZEPIS

40% bułki tartej

20% mąki kukurydzianej, biszkoptu

5% pestek z dyni, zmielonych konopi, mleka w proszku

3% otrąb

2% płatków owsianych

 

 

12 PRZEPIS

1 część bułki tartej (mielonej w mikserze)

1 część biszkoptów mielonych

1 część mąki kukurydzianej prażonej

1/2 części kaszy jaglanej mielonej (doskonale pracuje w pół wody)

Ziemia z kretowiska

Zapach - kremkus 'czerwony', DAM, krew suszona

 

 

 

13 PRZEPIS

1,5 części bułki tartej

0,5 części mąki kukurydzianej

0,5 części kaszy kukurydzianej

1 część mielonych płatków kukurydzianych

0,2 części cukru

0,5 części mielonych nasion słonecznika

Piach + klej + aromat

 

 

 

14 PRZEPIS

25% mielone pieczywo

15% Biszkopt tłusty

15% Arachid tłusty

15% PV-1

10% Konopie

10% Copro-Melasa

5% mąka Sojowa

5% Coco-Belge

 

15 PRZEPIS

40% mielone pieczywo

20% Copra naturalna

15% Arachid odtłuszczony

10% Coco-Belge

10% PV-1

5% Konopie

 

 

16 PRZEPIS

80% ziemia

20% mielona karma dla psów

 

 

17 PRZEPIS

1 część bułki tartej

1 część biszkoptów mielonych

1 część mąki kukurydzianej prażonej

1/2 części kaszy jaglanej mielonej

Ziemia z kretowiska

Zapach - Kremkusa 'czerwony'

Krew suszona,

 

 

18 PRZEPIS

1 część bułki tartej, grubszej, nie przesianej

1 część biszkoptów (nie herbatników)

1 częsć mielonych białych sucharów (paczkowanych, nie przypalonych

1 cześć mąki kukurydzianej

1 część płatków owsianych (klejących). Im większy prąd - tym wiecej płatków.

Żwirek - bardzo drobny (ilość zależna od uciągu wody)

Krew suszona lub ziemia z kretowiska dla przyciwmnienia zanęty

Zapach - Top secret DAM - 1 opakowanie na 10 litrów zanęty

Ochotka mrożona i białe (barwione) robaki - po 1 litrze

 

 

19 PRZEPIS

1,5 części bułki tartej;

0,5 cz mąki kukurydzianej

0,5 cz kaszy kukurydzianej ;

1 cz zmielonych płatków owsianych

0,2 cz cukru ;

0,5 cz mielonych nasion słonecznika

żwir + robaki zanętowe + klej Aromat [delikatny, najlepiej słodki]

 

 

20 PRZEPIS

20% pieczywo ciemne

15% pieczywo słodkie

10% pieczywo jasne, suchar

20% otręby pszenne

10% kaszka kukurydziana

5% mąka kukurydziana

10% płatki owsiane mielone

5% słonecznik mielony

5% dodatki zapachowe

 

 

21 PRZEPIS

Zanęta ziemniaczana z otrębami

Gotujemy dwa ziemniaki wielkości jaj. Rozgniatamy je i dodajemy 150 g mąki konopnej, 50 g mąki pszennej, 1/2 l otrąb i 150 g białego pieczywa rozmoczonego w gorącej wodzie, dalej dodajemy 1/2 l mączki z krwi, 5 łyżek talku oraz dwie łyżki słodzonego konserwowanego mleka

 

 

22 PRZEPIS

40% biszkopty mielone

40% płatki owsiane zmielone

15% kasza kukurydziana sucha

15% mąka kukurydziana

5% wytłoki arachidowe zmielone

5% ziarna słonecznika zmielone

Substancja zapachowa, np. kolendra z wanilią

Drobny żwir 0,1 – 0,3 kg na każdy kilogram suchej mieszanki zanętowej zależnie od szybkości nurtu i głębokości wody

 

 

23 PRZEPIS

25% - pieczywo jasne
15% - biszkopt
20% - kukurydza zanętowa
15% - soja
10% - Cpra melasa
 

 

24 PRZEPIS

25-30% - kopra

5-10% - PV1

5-10% - soja

15-20% - biszkopt

20-25% - grube otręby, kasza kukurydziana, wiórki kokosowe

zapach: róża

Przygotowanie: Zanętę należy zwilżać do czasu kiedy będzie można zlepiać niewielkie kule. Na hak najlepiej nadają się białe lub czerwone robaki, castery, rosówki, ślimaki

 

 

25 PRZEPIS

 

1 kg - biszkoptów

1 kg - kaszy kukurydzianej

250 g - mączka arachidowa

2 kg 2,5 kg - pieczywa

- kukurydza konserwowa

0,5 litra - kastery

50 g - karmel

zapach: wanilia

 

26 PRZEPIS

 

1 część bulki tartej

1 cześć kaszy manny ugotowanej na bardzo gęsto

1/20 części nostrzyka takie zioło trzeba popytać u zielarzy

1 część zmielonych wafli dpady można dostać w cukierni

1 część kaszy kukurydzianej lekko podgotowanej

 

 

27 PRZEPIS

 

1 część bułki tartej prażonej

1 część biszkoptów mielonych

1 część mąki kukurydzianej prażonej

1/2  części konopi mielonych prażonych

1/2 części kaszy jaglanej mielonej (doskonale pracuje w pół wody)

Ziemia z kretowiska

Zapach - kremkus 'czerwony', DAM, krew suszona

 

 

 

28 PRZEPIS

 

1,5 cz. bułka tarta prażona,

1,5 cz. biszkopt mielony,
1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej,

1/2  cz. płatków owsianych grubo mielonych

1/2 cz. otrąb pszennych
1/4 cz. Coco Belge,

1/4 cz. nasion słonecznika mielonych,

 

 

29 PRZEPIS

2 cz. Otrąb pszennych

2 cz. bulki tartej gruboziarnistej

1 cz. ugotowanej kaszy manny

1 cz. ziemi lub piasku

1 cz. gliny

1 cz. białych robaków zanętowych

 

 

 

 

30 PRZEPIS

 

1 część makaronu gotowanego (może być pokruszony), po ugotowaniu rozgnieść

1 część kaszy kukurydzianej gotowanej

1 część bulki tartej

1 część ziemniaków gotowanych

3 części ziemi z kretowiska

parę kropel atraktora waniliowego

 

 

31 PRZEPIS

45% - bułka tarta

20% - kasza kukurydziana

15% - biszkopty

10% - mączka arachidowa

10% - mączka sojowa

zapach: wanilia (ok. 50g na 1,5kg)

 

 

32 PRZEPIS

 

3 części mąki kukurydzianej

1 część posiekanych czerwonych robaków

2 części mielonych gotowanych ziemniaków

1 część mielonych płatków owsianych

dobrze jest dodać 1 część krwi bydlęcej

 

 

 

33 PRZEPIS

 

1 część zmiksowanej kukurydzy z puszki (razem z zalewą)

1 część bułki tartej (może być prażona)

1 część mielonych płatków owsianych

2 części ziemi z kretowiska

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin